56.21.Z – Okazjonalne przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering okazjonalny)

Polska Klasyfikacja Działalności 2007: Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)

Kod PKD: 56.21.Z | Sekcja: I | Dział: 56 | Grupa: 56.2 | Klasa: 56.21

Kod jest dozwolony dla osób fizycznych.

Podklasa ta obejmuje:

  • przygotowywanie i dostarczanie żywności świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, na określone uroczystości do miejsc przez niego wyznaczonych,
  • przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych.

Podklasa nie obejmuje:

  • produkcji gotowej żywności łatwo psującej się
  • sprzedaży detalicznej gotowej żywności łatwo psującej się, sklasyfikowanej w odpowiednich podklasach działu 47

Powiązane kody PKD

56.30.Z

Podawanie napojów

Sekcja: I, Dział: 56, Grupa: 56.3, Klasa: 56.30

82.92.Z

Działalność związana z pakowaniem

Sekcja: N, Dział: 82, Grupa: 82.9, Klasa: 82.92

47.11.Z

Sprzedaż detaliczna niewyspecjalizowana z przewagą żywności, napojów lub wyrobów tytoniowych

Sekcja: G, Dział: 47, Grupa: 47.1, Klasa: 47.11