56.21.Z – Okazjonalne przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering okazjonalny)
Polska Klasyfikacja Działalności 2007: Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)
Kod PKD: 56.21.Z | Sekcja: I | Dział: 56 | Grupa: 56.2 | Klasa: 56.21
Kod jest dozwolony dla osób fizycznych.
Podklasa ta obejmuje:
- przygotowywanie i dostarczanie żywności świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, na określone uroczystości do miejsc przez niego wyznaczonych,
- przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych.
Podklasa nie obejmuje:
- produkcji gotowej żywności łatwo psującej się
- sprzedaży detalicznej gotowej żywności łatwo psującej się, sklasyfikowanej w odpowiednich podklasach działu 47