56.12.Z – Ruchome placówki gastronomiczne

Polska Klasyfikacja Działalności 2007: 56.10.B – Ruchome placówki gastronomiczne

Kod PKD: 56.12.Z | Sekcja: I | Dział: 56 | Grupa: 56.1 | Klasa: 56.12

Kod jest dozwolony dla osób fizycznych.

Podklasa ta obejmuje działalność:

  • obwoźnych sprzedawców lodów,
  • wózków z żywnością,
  • przyczep gastronomicznych,
  • związaną z przygotowywaniem żywności na straganach.

Podklasa nie obejmuje:

Sprzedaży detalicznej żywności z automatów.

Powiązane kody PKD

56.11.Z

Restauracje

Sekcja: I, Dział: 56, Grupa: 56.1, Klasa: 56.11

56.21.Z

Okazjonalne przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering okazjonalny)

Sekcja: I, Dział: 56, Grupa: 56.2, Klasa: 56.21

55.10.Z

Hotele i podobne obiekty zakwaterowania

Sekcja: I, Dział: 55, Grupa: 55.1, Klasa: 55.10

55.20.Z

Obiekty noclegowe turystyczne i miejsca krótkotrwałego zakwaterowania

Sekcja: I, Dział: 55, Grupa: 55.2, Klasa: 55.20

55.30.Z

Pola kempingowe i pola namiotowe

Sekcja: I, Dział: 55, Grupa: 55.3, Klasa: 55.30

82.30.Z

Działalność związana z organizacją targów, wystaw i kongresów

Sekcja: N, Dział: 82, Grupa: 82.3, Klasa: 82.30

47.11.Z

Sprzedaż detaliczna niewyspecjalizowana z przewagą żywności, napojów lub wyrobów tytoniowych

Sekcja: G, Dział: 47, Grupa: 47.1, Klasa: 47.11