10.71.Z – Produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek

Polska Klasyfikacja Działalności 2007: Produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek

Kod PKD: 10.71.Z | Sekcja: C | Dział: 10 | Grupa: 10.7 | Klasa: 10.71

Kod jest dozwolony dla osób fizycznych.

Podklasa ta obejmuje produkcję:

  • chleba i bułek,
  • ciast, ciastek, placków, tarty, naleśników, gofrów itp.

Podklasa nie obejmuje:

  • produkcji suchych wyrobów piekarskich i ciastkarskich, sklasyfikowanej w 10.72.Z,
  • produkcji wyrobów mącznych (makaronów), sklasyfikowanej w 10.73.Z,
  • podgrzewania wyrobów piekarskich do bezpośredniej konsumpcji, sklasyfikowanego w odpowiednich podklasach działu 56.

Powiązane kody PKD

47.11.Z

Sprzedaż detaliczna niewyspecjalizowana z przewagą żywności, napojów lub wyrobów tytoniowych

Sekcja: G, Dział: 47, Grupa: 47.1, Klasa: 47.11

47.81.Z

Sprzedaż detaliczna pojazdów silnikowych

Sekcja: G, Dział: 47, Grupa: 47.8, Klasa: 47.81

10.72.Z

Produkcja sucharów, herbatników, konserwowanych wyrobów ciastkarskich i ciastek

Sekcja: C, Dział: 10, Grupa: 10.7, Klasa: 10.72

47.24.Z

Sprzedaż detaliczna pieczywa, ciast, wyrobów ciastkarskich i cukierniczych

Sekcja: G, Dział: 47, Grupa: 47.2, Klasa: 47.24