10.31.Z – Przetwarzanie i konserwowanie ziemniaków

Polska Klasyfikacja Działalności 2007: Przetwarzanie i konserwowanie ziemniaków

Kod PKD: 10.31.Z | Sekcja: C | Dział: 10 | Grupa: 10.3 | Klasa: 10.31

Kod jest dozwolony dla osób fizycznych.

Podklasa ta obejmuje:

  • przetwarzanie i konserwowanie ziemniaków:
  • produkcję gotowych mrożonych ziemniaków,
  • produkcję ziemniaków purée w proszku,
  • produkcję zakąsek ziemniaczanych,
  • produkcję chrupek ziemniaczanych (chipsów),
  • produkcję mąki i mączki ziemniaczanej,
  • przemysłowe obieranie ziemniaków.

Powiązane kody PKD

01.13.Z

Uprawa warzyw, w tym melony, oraz uprawa roślin korzeniowych i roślin bulwiastych

Sekcja: A, Dział: 1, Grupa: 01.1, Klasa: 01.13

10.39.Z

Pozostałe przetwarzanie i konserwowanie owoców i warzyw

Sekcja: C, Dział: 10, Grupa: 10.3, Klasa: 10.39

46.31.Z

Sprzedaż hurtowa owoców i warzyw

Sekcja: G, Dział: 46, Grupa: 46.3, Klasa: 46.31

46.38.Z

Sprzedaż hurtowa pozostałej żywności

Sekcja: G, Dział: 46, Grupa: 46.3, Klasa: 46.38

47.11.Z

Sprzedaż detaliczna niewyspecjalizowana z przewagą żywności, napojów lub wyrobów tytoniowych

Sekcja: G, Dział: 47, Grupa: 47.1, Klasa: 47.11

56.21.Z

Okazjonalne przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering okazjonalny)

Sekcja: I, Dział: 56, Grupa: 56.2, Klasa: 56.21