10.12.Z – Przetwarzanie i konserwowanie mięsa z drobiu

Polska Klasyfikacja Działalności 2007: Przetwarzanie i konserwowanie mięsa z drobiu

Kod PKD: 10.12.Z | Sekcja: C | Dział: 10 | Grupa: 10.1 | Klasa: 10.12

Kod jest dozwolony dla osób fizycznych.

Podklasa ta obejmuje:

  • czynności rzeźni związane z ubojem drobiu, obróbką poubojową i pakowaniem mięsa z drobiu,
  • produkcję świeżego, schłodzonego lub zamrożonego mięsa z drobiu, porcjowanego,
  • wytapianie jadalnych tłuszczów z drobiu,
  • produkcję pierza i puchu.

Podklasa nie obejmuje:

pakowania mięsa wykonywanego na zlecenie, sklasyfikowanego w 82.92.Z.

Powiązane kody PKD

10.11.Z

Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu

Sekcja: C, Dział: 10, Grupa: 10.1, Klasa: 10.11

10.13.Z

Produkcja wyrobów z mięsa, w tym wyrobów z mięsa drobiowego

Sekcja: C, Dział: 10, Grupa: 10.1, Klasa: 10.13

10.85.Z

Wytwarzanie gotowych posiłków i dań

Sekcja: C, Dział: 10, Grupa: 10.8, Klasa: 10.85

46.32.Z

Sprzedaż hurtowa mięsa i wyrobów z mięsa oraz ryb i wyrobów z ryb

Sekcja: G, Dział: 46, Grupa: 46.3, Klasa: 46.32

46.38.Z

Sprzedaż hurtowa pozostałej żywności

Sekcja: G, Dział: 46, Grupa: 46.3, Klasa: 46.38

47.22.Z

Sprzedaż detaliczna mięsa i wyrobów z mięsa

Sekcja: G, Dział: 47, Grupa: 47.2, Klasa: 47.22

56.21.Z

Okazjonalne przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering okazjonalny)

Sekcja: I, Dział: 56, Grupa: 56.2, Klasa: 56.21