10.11.Z – Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu
Polska Klasyfikacja Działalności 2007: Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu
Kod PKD: 10.11.Z | Sekcja: C | Dział: 10 | Grupa: 10.1 | Klasa: 10.11
Kod jest dozwolony dla osób fizycznych.
Podklasa ta obejmuje:
- czynności związane z ubojem zwierząt, obróbką poubojową i paczkowaniem mięsa z bydła, świń, jagniąt, owiec, królików itp.,
- produkcję świeżego, schłodzonego lub zamrożonego mięsa w tuszach,
- produkcję świeżego, schłodzonego lub zamrożonego mięsa w kawałkach,
- ubój i przetwarzanie wielorybów na lądzie lub na specjalistycznych statkach,
- produkcję skór surowych i skór pochodzących z rzeźni, włączając zdejmowanie wełny ze skór owczych,
- wytapianie jadalnego smalcu i innych tłuszczów jadalnych pochodzenia zwierzęcego,
- przetwarzanie odpadów zwierzęcych,
- produkcję wełny surowej poubojowej.
Podklasa nie obejmuje: