11.03.Z – Produkcja cydru i pozostałych owocowych napojów fermentowanych

Polska Klasyfikacja Działalności 2007: Produkcja cydru i pozostałych win owocowych

Kod PKD: 11.03.Z | Sekcja: C | Dział: 11 | Grupa: 11.0 | Klasa: 11.03

Kod jest dozwolony dla osób fizycznych.

Podklasa ta obejmuje:

  • produkcję napojów alkoholowych otrzymywanych w wyniku fermentacji, ale bez ich destylowania: sake, cydr (jabłecznik), perry (wino gruszkowe) i inne wina owocowe,
  • produkcję miodu pitnego i napojów mieszanych zawierających wina owocowe, włączając wyroby winopochodne i winopodobne.

Podklasa nie obejmuje:

- butelkowania i etykietowania, sklasyfikowanych w 46.34.A (jeśli występują w handlu hurtowym) i 82.92.Z (jeśli są wykonywane na zlecenie).

Powiązane kody PKD

11.02.Z

Produkcja win gronowych

Sekcja: C, Dział: 11, Grupa: 11.0, Klasa: 11.02

10.32.Z

Produkcja soków z owoców i warzyw

Sekcja: C, Dział: 10, Grupa: 10.3, Klasa: 10.32

46.34.B

Sprzedaż hurtowa napojów bezalkoholowych

Sekcja: G, Dział: 46, Grupa: 46.3, Klasa: 46.34

47.25.Z

Sprzedaż detaliczna napojów alkoholowych i bezalkoholowych

Sekcja: G, Dział: 47, Grupa: 47.2, Klasa: 47.25

01.13.Z

Uprawa warzyw, w tym melony, oraz uprawa roślin korzeniowych i roślin bulwiastych

Sekcja: A, Dział: 1, Grupa: 01.1, Klasa: 01.13

01.29.Z

Uprawa pozostałych roślin wieloletnich

Sekcja: A, Dział: 1, Grupa: 01.2, Klasa: 01.29

46.38.Z

Sprzedaż hurtowa pozostałej żywności

Sekcja: G, Dział: 46, Grupa: 46.3, Klasa: 46.38