10.84.Z – Produkcja przypraw

Polska Klasyfikacja Działalności 2007: Produkcja przypraw

Kod PKD: 10.84.Z | Sekcja: C | Dział: 10 | Grupa: 10.8 | Klasa: 10.84

Kod jest dozwolony dla osób fizycznych.

Podklasa ta obejmuje:

  • produkcję przypraw, sosów i podobnych dodatków do potraw, takich jak:
    • majonez,
    • mąka i mączka musztardowa,
    • gotowa musztarda itp.
  • produkcję octu,
  • produkcję soli kuchennej, włączając sól jodowaną.

Podklasa nie obejmuje:

uprawy roślin przyprawowych, sklasyfikowanej w 01.28.Z

Powiązane kody PKD

46.38.Z

Sprzedaż hurtowa pozostałej żywności

Sekcja: G, Dział: 46, Grupa: 46.3, Klasa: 46.38

46.90.Z

Sprzedaż hurtowa niewyspecjalizowana

Sekcja: G, Dział: 46, Grupa: 46.9, Klasa: 46.90

47.11.Z

Sprzedaż detaliczna niewyspecjalizowana z przewagą żywności, napojów lub wyrobów tytoniowych

Sekcja: G, Dział: 47, Grupa: 47.1, Klasa: 47.11

10.85.Z

Wytwarzanie gotowych posiłków i dań

Sekcja: C, Dział: 10, Grupa: 10.8, Klasa: 10.85

56.21.Z

Okazjonalne przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering okazjonalny)

Sekcja: I, Dział: 56, Grupa: 56.2, Klasa: 56.21