10.82.Z – Produkcja kakao, czekolady i wyrobów cukierniczych
Polska Klasyfikacja Działalności 2007: Produkcja kakao, czekolady i wyrobów cukierniczych
Kod PKD: 10.82.Z | Sekcja: C | Dział: 10 | Grupa: 10.8 | Klasa: 10.82
Kod jest dozwolony dla osób fizycznych.
Podklasa ta obejmuje:
- produkcję kakao, masła kakaowego, tłuszczu i oleju kakaowego,
- produkcję czekolady i wyrobów czekoladowych,
- produkcję wyrobów cukierniczych, takich jak: cukierki, karmelki, drażetki, pastylki, nugaty, pomadki, biała czekolada,
- produkcję gumy do żucia,
- konserwowanie w cukrze owoców i orzechów, skórek owocowych i pozostałych części roślin.
Podklasa nie obejmuje:
produkcji sacharozy, sklasyfikowanej w 10.81.Z.