10.81.Z – Produkcja cukru

Polska Klasyfikacja Działalności 2007: Produkcja cukru

Kod PKD: 10.81.Z | Sekcja: C | Dział: 10 | Grupa: 10.8 | Klasa: 10.81

Kod jest dozwolony dla osób fizycznych.

Podklasa ta obejmuje:

  • produkcję i rafinację cukru (sacharozy) oraz substytutów cukru, z buraków, trzciny cukrowej, klonu i palmy,
  • produkcję syropów cukrowych,
  • produkcję melasy,
  • produkcję syropu i cukru klonowego.

Podklasa nie obejmuje:

  • produkcji glukozy
  • syropu glukozowego
  • maltozy
  • 10.62.Z

Powiązane kody PKD

10.39.Z

Pozostałe przetwarzanie i konserwowanie owoców i warzyw

Sekcja: C, Dział: 10, Grupa: 10.3, Klasa: 10.39

10.82.Z

Produkcja kakao, czekolady i wyrobów cukierniczych

Sekcja: C, Dział: 10, Grupa: 10.8, Klasa: 10.82

46.36.Z

Sprzedaż hurtowa cukru, czekolady i wyrobów cukierniczych

Sekcja: G, Dział: 46, Grupa: 46.3, Klasa: 46.36

46.90.Z

Sprzedaż hurtowa niewyspecjalizowana

Sekcja: G, Dział: 46, Grupa: 46.9, Klasa: 46.90

47.11.Z

Sprzedaż detaliczna niewyspecjalizowana z przewagą żywności, napojów lub wyrobów tytoniowych

Sekcja: G, Dział: 47, Grupa: 47.1, Klasa: 47.11

52.24.C

Przeładunek towarów w pozostałych punktach przeładunkowych

Sekcja: H, Dział: 52, Grupa: 52.2, Klasa: 52.24