10.73.Z – Produkcja wyrobów mącznych

Polska Klasyfikacja Działalności 2007: Produkcja makaronów, klusek, kuskusu i podobnych wyrobów mącznych

Kod PKD: 10.73.Z | Sekcja: C | Dział: 10 | Grupa: 10.7 | Klasa: 10.73

Kod jest dozwolony dla osób fizycznych.

Podklasa ta obejmuje:

  • produkcję makaronów, pierogów i klusek, gotowanych lub surowych, nadziewanych lub nienadziewanych,
  • produkcję kuskusu,
  • produkcję konserwowanych lub mrożonych wyrobów makaronowych.

Podklasa nie obejmuje:

  • produkcji gotowych dań zawierających kuskus, sklasyfikowanej w 10.85.Z
  • produkcji zup zawierających makaron

Powiązane kody PKD

10.72.Z

Produkcja sucharów, herbatników, konserwowanych wyrobów ciastkarskich i ciastek

Sekcja: C, Dział: 10, Grupa: 10.7, Klasa: 10.72

10.71.Z

Produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek

Sekcja: C, Dział: 10, Grupa: 10.7, Klasa: 10.71

46.38.Z

Sprzedaż hurtowa pozostałej żywności

Sekcja: G, Dział: 46, Grupa: 46.3, Klasa: 46.38

47.11.Z

Sprzedaż detaliczna niewyspecjalizowana z przewagą żywności, napojów lub wyrobów tytoniowych

Sekcja: G, Dział: 47, Grupa: 47.1, Klasa: 47.11

56.21.Z

Okazjonalne przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering okazjonalny)

Sekcja: I, Dział: 56, Grupa: 56.2, Klasa: 56.21