10.72.Z – Produkcja sucharów, herbatników, konserwowanych wyrobów ciastkarskich i ciastek

Polska Klasyfikacja Działalności 2007: Produkcja sucharów i herbatników; produkcja konserwowanych wyrobów ciastkarskich i ciastek

Kod PKD: 10.72.Z | Sekcja: C | Dział: 10 | Grupa: 10.7 | Klasa: 10.72

Kod jest dozwolony dla osób fizycznych.

Podklasa ta obejmuje:

  • produkcję sucharów, herbatników i pozostałych suchych wyrobów piekarskich i ciastkarskich,
  • produkcję konserwowanych ciast i ciastek,
  • produkcję słodkich lub słonych przekąsek (paluszków, krakersów, precli itp.).

Podklasa nie obejmuje:

produkcji przekąsek ziemniaczanych, sklasyfikowanej w 10.31.Z.

Powiązane kody PKD

56.21.Z

Okazjonalne przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering okazjonalny)

Sekcja: I, Dział: 56, Grupa: 56.2, Klasa: 56.21

10.71.Z

Produkcja pieczywa; produkcja świeżych wyrobów ciastkarskich i ciastek

Sekcja: C, Dział: 10, Grupa: 10.7, Klasa: 10.71

47.11.Z

Sprzedaż detaliczna niewyspecjalizowana z przewagą żywności, napojów lub wyrobów tytoniowych

Sekcja: G, Dział: 47, Grupa: 47.1, Klasa: 47.11

47.81.Z

Sprzedaż detaliczna pojazdów silnikowych

Sekcja: G, Dział: 47, Grupa: 47.8, Klasa: 47.81