10.52.Z – Produkcja lodów śmietankowych i pozostałych lodów jadalnych

Polska Klasyfikacja Działalności 2007: Produkcja lodów

Kod PKD: 10.52.Z | Sekcja: C | Dział: 10 | Grupa: 10.5 | Klasa: 10.52

Kod jest dozwolony dla osób fizycznych.

Podklasa ta obejmuje:

  • produkcję lodów i innych deserów mrożonych, np. sorbetów.

Podklasa nie obejmuje:

Działalności lodziarni.

Powiązane kody PKD

47.11.Z

Sprzedaż detaliczna niewyspecjalizowana z przewagą żywności, napojów lub wyrobów tytoniowych

Sekcja: G, Dział: 47, Grupa: 47.1, Klasa: 47.11

47.25.Z

Sprzedaż detaliczna napojów alkoholowych i bezalkoholowych

Sekcja: G, Dział: 47, Grupa: 47.2, Klasa: 47.25

56.21.Z

Okazjonalne przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering okazjonalny)

Sekcja: I, Dział: 56, Grupa: 56.2, Klasa: 56.21

10.11.Z

Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu

Sekcja: C, Dział: 10, Grupa: 10.1, Klasa: 10.11

10.51.Z

Wytwarzanie wyrobów mleczarskich

Sekcja: C, Dział: 10, Grupa: 10.5, Klasa: 10.51

46.38.Z

Sprzedaż hurtowa pozostałej żywności

Sekcja: G, Dział: 46, Grupa: 46.3, Klasa: 46.38