10.42.Z – Produkcja margaryny i podobnych tłuszczów jadalnych

Polska Klasyfikacja Działalności 2007: Produkcja margaryny i podobnych tłuszczów jadalnych

Kod PKD: 10.42.Z | Sekcja: C | Dział: 10 | Grupa: 10.4 | Klasa: 10.42

Kod jest dozwolony dla osób fizycznych.

Podklasa ta obejmuje:

  • produkcję margaryny,
  • produkcję past będących mieszaniną różnych tłuszczów jadalnych,
  • produkcję jadalnych mieszanek tłuszczowych zapobiegających przywieraniu do form.

Powiązane kody PKD

10.41.Z

Produkcja olejów i pozostałych tłuszczów płynnych

Sekcja: C, Dział: 10, Grupa: 10.4, Klasa: 10.41

47.11.Z

Sprzedaż detaliczna niewyspecjalizowana z przewagą żywności, napojów lub wyrobów tytoniowych

Sekcja: G, Dział: 47, Grupa: 47.1, Klasa: 47.11

46.33.Z

Sprzedaż hurtowa mleka, wyrobów mleczarskich, jaj, olejów i tłuszczów jadalnych

Sekcja: G, Dział: 46, Grupa: 46.3, Klasa: 46.33

49.41.Z

Transport drogowy towarów

Sekcja: H, Dział: 49, Grupa: 49.4, Klasa: 49.41