10.11.Z – Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu

Polska Klasyfikacja Działalności 2007: Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu

Kod PKD: 10.11.Z | Sekcja: C | Dział: 10 | Grupa: 10.1 | Klasa: 10.11

Kod jest dozwolony dla osób fizycznych.

Podklasa ta obejmuje:

  • czynności związane z ubojem zwierząt, obróbką poubojową i paczkowaniem mięsa z bydła, świń, jagniąt, owiec, królików itp.,
  • produkcję świeżego, schłodzonego lub zamrożonego mięsa w tuszach,
  • produkcję świeżego, schłodzonego lub zamrożonego mięsa w kawałkach,
  • ubój i przetwarzanie wielorybów na lądzie lub na specjalistycznych statkach,
  • produkcję skór surowych i skór pochodzących z rzeźni, włączając zdejmowanie wełny ze skór owczych,
  • wytapianie jadalnego smalcu i innych tłuszczów jadalnych pochodzenia zwierzęcego,
  • przetwarzanie odpadów zwierzęcych,
  • produkcję wełny surowej poubojowej.

Podklasa nie obejmuje:

  • wytapiania jadalnych tłuszczów z drobiu, sklasyfikowanego w 10.12.Z
  • pakowania mięsa wykonywanego na zlecenie, sklasyfikowanego w 82.92.Z

Powiązane kody PKD

10.13.Z

Produkcja wyrobów z mięsa, w tym wyrobów z mięsa drobiowego

Sekcja: C, Dział: 10, Grupa: 10.1, Klasa: 10.13

10.85.Z

Wytwarzanie gotowych posiłków i dań

Sekcja: C, Dział: 10, Grupa: 10.8, Klasa: 10.85

46.32.Z

Sprzedaż hurtowa mięsa i wyrobów z mięsa oraz ryb i wyrobów z ryb

Sekcja: G, Dział: 46, Grupa: 46.3, Klasa: 46.32

56.21.Z

Okazjonalne przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering okazjonalny)

Sekcja: I, Dział: 56, Grupa: 56.2, Klasa: 56.21